11 juni 2019

Van bioloog naar Ruimtemaker, hoe dan?

Dat je als biologiestudent uiteindelijk ergens anders kunt gaan werken dan je vooraf had verwacht, daarvan ben ik het bewijs. Na mijn start als adviseur milieu bij een gemeente kwam ik al snel bij ruimtelijke ordening terecht. Van daaruit was het een kleine stap naar projectleider gebiedsontwikkeling.

Net zoals ik weten (biologie)studenten niet wat ze te wachten staat als ze gaan werken. En welke keuzes tijdens hun studie er echt toe doen. Daarom organiseerde de Nijmeegse studievereniging voor Biologie een speeddate tussen alumni en studenten. De alumni vertelden de studenten in korte sessies over hun carrièrepad en welke vaardigheden uit hun studietijd er toe deden. Als alumnus van de opleiding werd ik daarvoor uitgenodigd. Wat de meeste studenten niet verwachtten was dat niemand van de aanwezige alumni nog als bioloog werkt! Velen hadden hun vakkenpakket, stageplaatsen en afstudeerrichting uitgestippeld maar kwamen er in de praktijk achter dat carrièreplanning toch erg lastig blijkt. Maar met een goed stel hersens en gezond verstand kun je ver komen, als je maar blijft investeren in jezelf en doet wat je leuk vindt!

Vind je gebiedsontwikkeling ook interessant maar denk je niet de juiste opleiding gevolgd te hebben? Neem dan toch eens contact met ons op. Want net als ik hoef je voor een baan als projectleider gebiedsontwikkeling lang niet altijd een planologische of bouwkundige achtergrond te hebben.