Het werk van Lieve

Bij BEECKK Ruimtemakers

BEECKK bestaat uit ruim 20 projectleiders die naast de zorg voor hun projecten bij opdrachtgevers, hun energie en tijd besteden aan het bouwen aan een sterk en fijn team. Dat geldt zeker ook voor Lieve van den Boogaard, zij maakte in de zomer van 2021 de overstap van de gemeente Rotterdam naar BEECKK. Met een achtergrond in politicologie en politieke filosofie is Lieve niet de standaard ruimtelijke projectleider. In dit artikel vertelt zij waarom die overstap voor haar de juiste keuze was.

Persoonlijke ontwikkeling is bij ons de standaard

Lieve startte na haar studietijd direct in het publieke domein, in eerste instantie in een traineepositie bij de provincie Noord-Holland en daarna bij de gemeente Rotterdam. Bij de gemeente Rotterdam was ze als projectleider onderdeel van het gedragsteam. “Ik werkte toen samen met de Erasmus Universiteit Rotterdam aan gedragsprojecten in de openbare ruimte en het stimuleren van gedragskennis binnen de gemeente. Daar kreeg ik voor het eerst echt te maken met de wereld van ruimtelijke ontwikkeling en dat smaakte naar meer! Want juist in het nadenken over de inrichting van onze ruimte liggen heel veel kansen. De ruimte is schaars, dus hoe zorg je dat je met die beperkte ruimte toch de gewenste ambities realiseert?”

Voor Lieve is het belangrijk dat een werkgever voldoende aandacht voor (persoonlijke) ontwikkeling heeft. Zij merkte dat ze baat heeft bij het leren van anderen en goed begeleid worden in je werk. Dat leidde er onder andere toe dat ze de overstap maakte naar BEECKK. “Ik ben dus op zoek gegaan naar een kleinere organisatie, waar ik zowel kon bouwen aan het bedrijf als ontwikkelen in de opdrachten. En een organisatie waar (mede door de schaalgrootte) persoonlijke ontwikkeling een standaard onderdeel van het werk was en je de vrijheid krijgt om te experimenteren met wat bij jou past.”

Organisaties verder helpen

In de afgelopen drie jaar werkte Lieve aan projecten voor onder andere de gemeenten Gouda, Krimpenerwaard, Veldhoven en Lansingerland. In haar projecten helpt ze gemeenten vaak met het helder krijgen van de precieze vraag of opgave en het uitdenken van processen waarbij samenwerking essentieel is voor een goed resultaat. “Het samenbrengen van partijen en het nadenken over welke stappen nodig zijn voor een goed gezamenlijk proces vind ik erg leuk. Ik zie hierin mijn rol breder dan projectleider. Ja, ik stuur hierin op resultaat en planning, maar nog meer ben ik stap voor stap met de relevante betrokkenen een proces aan het bouwen en dat goed structureren.” Lieve kan hier haar creativiteit in kwijt. “Kenmerkend aan de werkwijze van BEECKK is volgens mij dat we breder kijken dan ons project, als adviseur kijk je ook altijd naar wat beter kan en hoe jij daarin de organisatie een stap verder kan helpen.”

Bouwen aan BEECKK

Naast de projecten en je persoonlijke groei, krijg je bij BEECKK ook veel ruimte om aan de club te bouwen. Je draagt bijvoorbeeld bij aan kennisontwikkeling over thema’s die nu in het ruimtelijk domein spelen waarmee BEECKK zich beter kan profileren in het werkveld. Dat gaat breder dan gebiedsontwikkeling, zo buigen collega’s zich over klimaatadaptatie, de energietransitie, de gezonde leefomgeving of flexwonen. Lieve is naast projectleider ook coach en aanvoerder van één van de drie teams binnen BEECKK. Daarnaast heeft ze het afgelopen jaar met andere collega’s de BEECKK Academie opgezet. Via de BEECKK Academie geven BEECKK’ers trainingen waarin zij deelnemers met praktijkervaringen en praktische tools helpen. Kortom, bij BEECKK krijgt Lieve de ruimte om te experimenteren, te groeien en impact te maken.

Word jij na het lezen van de ervaringen van Lieve enthousiast om als projectleider bij de BEECKK aan de slag te gaan? Samen met de gemeente Tilburg biedt BEECKK nu de unieke kans aan om in beide organisaties het verschil te maken in maatschappelijke opgaven. Lees ook de ervaringen van Bram bij Gemeente Tilburg, bekijk de vacature of meld je aan voor de Meet-Up op 12 januari in Tilburg.