20 oktober 2022

BEECKK Meet-UP: SAMENWERKEN

Na een succesvolle eerste editie vorig jaar organiseerden wij op 13 oktober de tweede Eindhovense BEECKK Meet-Up. Het onderwerp deze keer: samenwerken, een essentieel onderdeel van ons werk als projectleider. Maar hoe doe je dat eigenlijk het beste? En hoe werk jij op een goede of slechte dag? Dit soort vragen stonden centraal tijdens de Meet-Up. We nodigden de mensen met wie wij samenwerken in en buiten onze projecten uit om, aan de hand van een interactieve sessie door Ruimtemakers Sjoerd & Lieve, hier samen met ons over na te denken.

Bij de start van de middag stelde iedereen zichzelf voor aan de hand van hun gedrag op een goede of een slechte dag. Zo leerden we dat sommigen van ons chaotisch worden op een slechte dag en zich opgejaagd voelen. Anderen gaan juist achterover zitten op een dag waarop het nèt allemaal niet even super gaat, of zoeken hun collega’s bewust niet op. Op goede dagen vlammen we, voelen we ons verbonden en kunnen we goed samenwerken met anderen. Leuke inzichten, die uiteindelijk door Lieve en Sjoerd werden gekoppeld aan de Insights-kleuren.

We sloten de workshop af met een samenwerkingsopdracht, waarbij we een vliegtuigcrash overleefden en strandden op een onbewoond eiland. We mochten uit tien voorwerpen één voorwerp kiezen om mee te nemen om het overleven op een eiland makkelijker te maken. Waar één groep voor de lucifers ging, had de andere groep absoluut geen lucifers nodig om vuur te maken. Ook waren er groepen die het verlaten van het eiland niet perse als einddoel hadden. Het was leuk om te zien hoe iedere groep tot een ander resultaat kwam en op een andere manier samenwerkte.

Wij kijken terug op een geslaagde middag, die uiteindelijk eindigde in een borrel. Mocht je er een volgende keer ook graag bij zijn, houd dan onze website en LinkedIn-pagina in de gaten. Hopelijk zien we je dan op een volgende Meet-Up!