15 februari 2021

Jaarlijkse IJsBrEECKKer wederom een doorslaand succes!

12 februari j.l. is wederom de IJsBrEECKKer van start gegaan! Deze barre tocht wordt traditiegetrouw gereden door de nieuwelingen binnen BEECKK al dan niet ondersteund door de ervaren rotten uit het wak, euh.. vak. Deze keer werd de nieuwe garde vertegenwoordigd door niemand minder dan Lotte en Freek.

De tocht begon bij station Gouda, het ontmoetingspunt voor ieder avontuur in de regio om vervolgens af te glijden in de richting van Vlist. Omdat we al om 9 uur ter plaatse waren was het vinden van een parkeerplaats recht voor één van de twee kroegen in Vlist geen probleem. IJzers eronder en gaan.

Er bestaat geen mooier gevoel dan het krakende ijs onder de voeten, het galmen onder water, de “Moguuuh!” naar de eerste andere schaatser die je pas na een half uur tegenkomt, hard onder een brug door en hopen dat het ijs sterk genoeg is. Dat alles is te vinden in Vlist. We schaatste met de ijzige wind in het haar de zon tegemoet. Na 1,5 uur schaatsen was het tijd voor een hete chocomel+ en een heerlijk veganistisch zelfbaksel (olie ipv boter, smaakt naar meer, recept op te vragen bij Lotte, kan niet mislukken!). Nog eens 1,5 uur en alle windrichtingen van de gemeente Krimpenerwaard later, zit het er weer op. We strijken neer in Vlist bij Marjan voor een warm ontvangst, een welverdiende en zeer welkome bak snert en een schuine grap van een bouwvakker. Een mooie start van een perfect schaatsweekend!

Op de eerste plaats willen we Marjan bedanken voor de verzorging van de innerlijke mens, warme snert doet wonderen! Daarnaast willen we de organisatie enorm bedanken voor het tot een groot succes maken van de jaarlijkse IJsBrEECKKer. Tot de volgende ijstijd!