14 november 2018

Netwerkbijeenkomst Steengoed Benutten; een goed voorbeeld in meerdere opzichten!

Maandag 12 november was ik op een bijeenkomst van de Provincie Gelderland over het programma Steengoed Benutten. Een goed moment voor inhoudelijke verdieping en nieuwe contacten. Maar wat opviel was de open en constructieve houding van de gedeputeerde. Ze stelde de vraag: Wat kunnen wij beter doen?

Geweldig; een kwetsbare en constructieve houding. Het gaat om samen ontwikkelingen verder te kunnen helpen! Compliment voor Gelderland!

Wat zou volgens mij beter kunnen?

Ik denk dat het goed zou zijn om dit programma breder op te pakken samen met andere provincies. Er bleek al gewerkt te worden aan het uitwisselen van ideeën en kennis. Van elkaar leren is natuurlijk interessant, maar samen doen is nog beter! #Hoedan? Nou, bijvoorbeeld zou de “marktplaats van projecten” (het transformatieplein waar eigenaren en ondernemers elkaar kunnen ontmoeten) niet alleen moeten gaan over Gelderse projecten, maar hier hebben andere locaties ook iets aan. Verder zie ik kansen voor het breder delen en ophalen van ervaringen in het land.

Kortom: dit goede voorbeeld van samenwerking in Gelderland verdient navolging en schaalvergroting in en met de rest van Nederland!