26 januari 2021

RUIMTE MAKEN MET KARAKTER #SJOERD

Elke twee weken vertelt één van onze Ruimtemakers wat dat voor ons nou inhoudt, Ruimte maken met karakter. Deze keer is het de beurt aan Sjoerd Willems!

De ruimte in Nederland is schaars. Of het nu gaat om wonen, flora en fauna, mobiliteit, recreatie of bedrijvigheid, overal ligt een ruimtevraag. In gebiedsontwikkelingen komen wensen en belangen samen op een specifiek deel van deze ruimte. Voeg daaraan toe de interactie met gebruikers, bewoners en initiatiefnemers en politieke belangen en je hebt het speelveld waarin ik me thuis voel. Het afwegen van belangen, verbinden van mensen en onderwerpen, het snel inspelen op veranderingen en werken aan oplossingen met mensen. Dat is wat mij energie geeft. Als ik dat dan ook nog eens mag doen op locaties met een historische waarde, zoals in de binnenstad van Gouda, kan ik daar ook mijn persoonlijke interesse in kwijt.