1 juli 2022

Ruimtemaken met karakter #Sylvia

Elke twee weken vertelt één van onze Ruimtemakers wat dat voor ons nou inhoudt, ruimte maken met karakter. Deze keer is het de beurt aan Sylvia van Swieten.

Geen project is hetzelfde. Elk project is uniek en vraagt daarmee om een originele aanpak. Voor die aanpak zorg ik met name door in te spelen op actuele ontwikkelingen in de maatschappij en het verbinden van verschillende belangen. Door hierbij als projectleider anders te durven denken, kritische vragen te stellen en uiteindelijk ook anders te doen, streef ik naar het best mogelijke gezamenlijke resultaat.

In Nederland is de ruimte schaars en hebben we ontzettend veel ambities op verschillende thema’s, zoals klimaat, energie, woningbouw, gezondheid, duurzaamheid en mobiliteit. Voor een toekomstbestendige samenleving zijn al deze thema’s even relevant. Dat betekent een integrale aanpak en simpelweg dezelfde ruimte met elkaar delen. Zoiets vergt innovatie en creativiteit, maar ook een open blik, een ander binnen durven laten in jouw wereld. Ik ben ervan overtuigd dat we zo samen bergen kunnen verzetten en komen tot duurzame oplossingen.

Dat is voor mij ruimte maken met karakter.