14 oktober 2021

Van bouwdoek naar tas!

Duurzaamheid is een belangrijk maatschappelijk thema. Behalve de kleine dingen waarmee ik in het dagelijks leven al rekening probeer te houden wilde ik graag meer doen. Een goede vriend in de signing branche vertelde me dat er heel veel plastic verspilt wordt in de vorm van reclamebanners en bouwhekdoeken en dat daar een duurzame oplossing voor gezocht werd. Dit liet me maar niet los en omdat ik in mijn vrije tijd naast mijn werk als Vaartmaker bij BEECKK graag creatief bezig ben, ben ik gaan experimenteren met zo’n oud bouwhekdoek. Al snel had ik hier een tas van gemaakt en later volgde zelfs meerdere artikelen zoals grote boodschappentassen, strandstoelen en plantenzakjes. Hierdoor worden dus kilometers aan plastic hergebruikt!

De bouwhekdoeken die maandenlang op een bouwlocatie hebben gehangen (en voorheen rechtstreeks in de container zouden verdwijnen) worden nu gerecycled. Doordat deze doeken gemaakt zijn van (Mesh), een erg duurzaam en sterk materiaal, kunnen deze heel makkelijk een tweede ronde mee. Met een creatieve blik probeer ik zo van “afval” een echte eyecatcher zoals bijvoorbeeld een unieke tas te maken met een functioneel tweede leven.

Ik ben van mening dat er met een heel simpel idee en wat creativiteit voor veel dingen een duurzame oplossing gevonden kan worden. We zouden allemaal eens met een kritische blik moeten kijken naar wat er zonder pardon allemaal weggegooid wordt. Wie weet ontstaan er zo nog veel meer goede duurzame ideeën!