12 april 2021

Welkom bij BEECKK, Menno!

Welkom Menno! Vanaf 1 maart ben je begonnen met afstuderen bij BEECKK Ruimtemakers bij het team in Eindhoven. Wat heb je hiervoor gedaan?
Na het behalen van mijn VWO diploma op het Gertrudiscollege in Roosendaal ben ik rechten gaan studeren aan de Universiteit van Utrecht. Al na mijn eerste jaar kwam ik erachter dat de studie rechten niet goed bij mij paste en besloot ik om Sociale Geografie & Planologie te gaan studeren, wederom aan de Universiteit van Utrecht. Na het behalen van mijn bachelor ben ik begonnen aan de master Human Geography met als track: Regional development & policy. In het masterprogramma heb ik nu alle cursussen afgesloten en ben ik aangekomen in het afstudeertraject waarin ik mijn thesis ga schrijven. Dit wilde ik graag koppelen aan een afstudeerstage omdat ik zo werkervaring op wil doen en een inkijk in het bedrijfsleven wil krijgen.

Naast mijn studie heb ik als werkstudent ook aan twee projecten meegewerkt. Het eerste project was bij Lightsource BP, dit is de duurzame aftakking van het aardoliebedrijf BP, (van de tankstations). Zij houden zich bezig met het plaatsen van zonnepanelenvelden. Dit Engelse bedrijf was destijds net gevestigd in Nederland. Als werkstudent heb ik meegewerkt aan een planologische analyse van Nederlandse gemeenten, de concurrentieanalyse en een advies voor de gemeentelijke aanvraag. Het tweede project waaraan ik heb meegewerkt was voor SVHW. Dit is een samenwerkingsverband van 13 gemeenten en 1 waterschap in Zuid-Holland. SVHW int voor haar deelnemers verschillende waterschaps- en gemeentelijke belastingen en maakt daarbij gebruik van taxaties. Omdat de taxatie van vastgoed vanaf 2022 op basis van gebruiksoppervlakte (m2) wordt gedaan in plaats van voorheen op basis van de inhoud (m3), heb ik voor verschillende gemeenten de gebruiksoppervlakte van de woningen bepaald. Beide projecten zijn mij ontzettend goed bevallen!

Wat ga je precies doen bij BEECKK?
Tijdens mijn afstudeertraject zal ik mij voornamelijk bezig houden met het schrijven van mijn thesis. Dit onderzoek richt zich op de invloed die COVID-19 heeft op het belang van de aanwezigheid van expats in de Brainport regio Eindhoven en haar ontwikkeling in de toekomst. De dataverzameling voor het onderzoek zal via een nieuwe vorm gebeuren. Ik zal interviews afnemen met Brainport bedrijven, overheden en expats, dit is niets nieuws. Daarnaast gaan we ook een serie podcasts opnemen waarin we spreken met verschillende mensen die op de ene of andere manier werkzaam zijn in de Brainport. Ik hoop dat er via deze vorm een open discussie zal ontstaan over verschillende onderwerpen zoals de pandemie, concurrentie en de toekomstige ontwikkeling van de regio. Mogelijk leidt dit tot nieuwe inzichten en/of aanknopingspunten voor in mijn onderzoek.

Naast mijn onderzoek zal ik ook bij enkele projecten waarin ik geïnteresseerd ben mee kunnen kijken en voor zover dit kan ook mee werken. Hier start ik komende tijd mee. Omdat mijn onderzoek zich richt op de Brainport regio Eindhoven sluit ik dan ook aan bij het BEECKK team van Eindhoven. Wout Berkers zal mij vanuit dit team tijdens mijn stage gaan begeleiden.

Wat zijn jouw eerste ervaringen van BEECKK?
Mijn eerste ervaring bij BEECKK is dat het bedrijf bestaat uit een jonge en enthousiaste club die mij als nieuwkomer overal graag bij betrekt. Vanaf het eerste moment dat ik binnenkwam werd er vanuit iedereen enthousiast gereageerd waardoor ik me gelijk welkom voelde. Ondanks de COVID-19 pandemie heb ik al met veel Ruimtemakers kennis kunnen maken, een aantal persoonlijk maar toch het overgrote deel via Microsoft Teams. Dat was ontzettend leuk en voor de komende tijd staan er nog meer kennismakingsgesprekken op de planning zodat ik langzamerhand iedereen kan leren kennen. Ondanks dat ik aansluit bij BEECKK team Eindhoven, ben ik vaak te vinden op het kantoor in Rotterdam. Dit kantoor ligt namelijk op loopafstand van mijn huis, dus dat is perfect voor mij!

Wil je verder nog iets kwijt?
Dat ik uitkijk naar de komende periode waarin ik iedereen zal gaan ontmoeten en dat ik erg benieuwd ben naar de uitkomsten van mijn onderzoek! Ook wil ik nog kwijt dat ik graag in contact kom met bedrijven, overheden en expats uit de Brainport regio Eindhoven voor het afnemen van interviews voor mijn onderzoek. Ben je of ken je iemand die hier misschien iets over te vertellen heeft, schroom dan niet om me te mailen op het volgende e-mail adres: menno@beeckk.com. Ik kom graag met je in contact!