19 oktober 2023

15 jaar BEECKK

Vorige week vierden we ons 15-jarig jubileum. Samen met onze opdrachtgevers, partners en oud-teamleden liepen we in groepjes een Strijp-S-tafette. Onderweg inspireerden verschillende sprekers de aanwezigen over het wonen, werken, recreëren en ondernemen in dit bijzondere gebied in Eindhoven:

Bas Martens vertelde over de grondverkoop van het voormalige Philips fabrieksterrein en de ontwikkeling naar een woon-, werk- en verblijfsgebied. De samenwerking tussen Gemeente Eindhoven en Volker Wessels startte ruim 20 (!) jaar geleden in 2002 waarna ook o.a. Trudo en Woonbedrijf zich aansloten.

Pim Van Den Bos gaf ons een rondleiding op Area 51, het skatepark in het voormalige Philips gebouw SEU. Een paradijs voor urban sporters met skateboard, step of BMX-fiets maar ook voor urban dance, art & music ben je hier aan het juiste adres. Op 20 oktober is hier de grand opening van de Dutch Design Week.

Collega Nicole Hanneman liet ons genieten van het geweldige uitzicht vanaf de loopbrug tussen Haasje Over en de Hoge Rug. Ze praatte ons bij over de community van bewoners, haar sollicitatieproces voor haar woning in Haasje Over en haar woon- en werkplezier op Strijp-S.

Jorn van der Werf vertelde in ons geliefde monumentale Klokgebouw hoe de eerste ondernemers hier vanaf 2008 zijn gestart. Het Klokgebouw staat symbool voor de transformatie van Strijp-S. Hier is 15 jaar geleden de BEECKK-cultuur ontstaan. Inmiddels telt het gebouw meer dan 100 werkruimten en worden er regelmatig evenementen georganiseerd tot 10.000 bezoekers.

Stefan de Bever van De Bever Architecten gaf iedereen tot slot een toelichting over het gebouw DONNA Eindhoven, wat ontworpen is met een duidelijke link naar het verleden (De Gele Madonna). Aansluitend kregen de aanwezigen een rondleiding door het gebouw tot bij onze werkloft op de 7e verdieping.

Wij kijken terug op een hele bijzondere en geslaagde jubileumviering. Een bijzondere dag om te realiseren wat we vanaf 2008 hebben neergezet met het bouwen aan een team door onze keuzes te maken vanuit het perspectief van de werknemer. Met vertrouwen, verantwoordelijkheid, vrijheid en ontwikkelperspectief. Dank aan het team, onze opdrachtgevers en alle mensen die een stukje met ons meereisden op dit mooie avontuur.