27 november 2020

Een digitale vliegende start!

Twee maanden geleden ben ik begonnen bij BEECKK Ruimtemakers, met een leuke, vliegende start. Nog geen week na mijn eerste werkdag begon ik aan een klus bij de ABG-gemeenten: de ambtelijke organisatie voor de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen. Hier versterk ik samen met Wieteke en Roëlle het team duurzaamheid.

Er ligt een grote uitdaging: voor de drie gemeenten moet eind 2021 een transitievisie warmte worden opgesteld. Een visie waarin de gemeenten omschrijven welke wijken zij wanneer van het aardgas willen afkoppelen. Ook wordt er in de visie aangegeven welk warmte-alternatief er voor welke wijk beschikbaar is. Maar niet alleen de transitievisies warmte staan op de planning. We gaan in 2021 ook voor elk van de drie gemeenten een visie voor zon- en windenergie ontwikkelen. Daarnaast denken we na over het opzetten van het programma Duurzaamheid in de ABG-organisatie.

Kortom, een toffe opdracht waarbij ik me bezig mag houden met veel verschillende onderwerpen rondom duurzaamheid. Inmiddels, twee maanden verder, heb ik veel leuke digitale overleggen gehad met nieuwe collega’s maar ben ik toch nog wel nieuwsgierig naar de omgeving waar ik voor werk. Komende maand staat een fietstocht door de drie gemeenten op de planning. Dan ga ik ook echt de omgeving ontdekken die ik nu vooral op digitale landkaarten zie!