29 september 2020

Kennismaking langs de kerkpaden

Mark en Jasper zijn als projectleiders actief in de gemeente Uden. Sinds kort ook voor het project Eikenheuvel. De opdracht van dit project is om van het gebied Eikenheuvel van circa 22 hectare de nieuwe uitbreidingswijk voor Uden te realiseren.

Een flinke uitdaging, het gebied is een oud buurtschap met cultuurhistorische en landschappelijke waarden die in één oogopslag duidelijk zijn. De nieuwe woonwijk moet in het landschap passen. Hiervoor heeft de gemeente Uden BTL Advies en Dhondt ingeschakeld om een gebiedsvisie op te stellen voor Eikenheuvel.

Een goede kennismaking is belangrijk, ook in deze corona tijden. Daarom hebben wij samen met BTL Advies en stichting Vrijwillig landschapsbeheer Uden een rondleiding door het gebied georganiseerd voor het gehele projectteam. Lekker in de buitenlucht met genoeg ruimte om de anderhalve meter afstand te waarborgen. Advies bij de uitnodiging: neem goede schoenen mee! De rondleiding bracht ons langs oude kerkpaden, restanten van houtwallen en sloten waar het opkomen van het kwelwater zichtbaar was. De hoge ijzerconcentratie in het kwel zorgt voor bijzondere flora. Kortom: genoeg te zien en om rekening mee te houden.

De rondleiding zorgt voor de juiste energie in het projectteam en heeft de kennismaking memorabel gemaakt. Nu door met de gebiedsvisie!