19 oktober 2021

Neerlanden II in Maarheeze wordt ‘Waterbrink’ met in totaal 94 woningen

MAARHEEZE – Uitbreidingsplan De Neerlanden II aan de noordkant van Maarheeze wordt een nieuwe woonwijk met 94 woningen. In de eerste helft van 2022 wordt het plan verder uitgewerkt en worden de benodigde vergunningen aangevraagd. In september 2022 wordt met het bouwrijp maken begonnen.

Daarna wordt gestart met een eerste fase waarin vijftig woningen gebouwd gaan worden. Het totale plan voor de nieuwe wijk is ontworpen door het bedrijf Hendriks Bouw en Ontwikkeling. Uit een reeks van geïnteresseerde bedrijven zijn uiteindelijk vijf bedrijven gekozen om een planvoorstel te maken. Daaruit heeft een selectiecommissie het plan ‘De Waterbrink’ als winnend plan uitgekozen.

Het plan bevat een nieuwe woonwijk voor 94 woningen. Daarvan vallen er 29 in de categorie sociale huurwoningen: 18 levensloopbestendige woningen voor ouderen en 11 starterswoningen. Er komen verder 10 sociale koopwoningen, 23 rijtjeswoningen, 22 twee-onder-een-kap woningen en 10 vrijstaande woningen.

Klik hier voor het gehele artikel in het Eindhovens Dagblad
(Bron: Hendriks Bouw en Ontwikkeling)

Vanuit BEECKK Ruimtemakers hebben Stijn en Etienne het gehele tenderproces begeleid, van strategie, selectie- en inschrijvingsfase tot en met definitieve gunning. Dit in nauwe samenwerking met het projectteam van de gemeente Cranendonck en woningcorporatie WoCom.