6 december 2022

Ruimtemaken met karakter#WOUT

Bij BEECKK vertellen we graag wat ruimte maken met karakter voor ons nou inhoudt, deze keer is het de beurt aan Wout Berkers!

Ruimte maken met karakter, wat is dat eigenlijk? Iemand of een plek krijgt karakter wanneer deze uitgesproken is, ergens voor staat en keuzes durft te maken. Dat vind ik het mooie aan het werken bij BEECKK en de opdrachten die wij doen. Met een frisse blik zorgen we ervoor dat de juiste keuzes worden gemaakt. Daarbij is het vaak nodig dat we vernieuwing en creativiteit meebrengen, de roze olifant in de kamer herkennen en deze ook benoemen. In mijn projecten combineer ik het sentiment met de daadwerkelijke data en feiten. Het helpt voor mij persoonlijk heel erg om binding te hebben met de mensen en de regio waar ik aan de slag ben. Zo kan ik me nog beter verplaatsen in de opgave en het karakter van de mensen en de regio.

Deze foto is genomen op de High Tech Campus in Eindhoven. De bedrijven en mensen op deze plek symboliseren voor mij de creativiteit en innovatie die nodig is om tot oplossingen te komen. Een ander kenmerk van deze plek is de samenwerking die leidt tot nog betere resultaten. In Nederland zijn de opgaves groot en de grenzen aan groei bereikt. Het karakter van de ruimte die wij maken en de mensen die deze plekken gebruiken moeten we hierop aanpassen. Een mooie uitdaging waar ik graag mijn steentje aan bijdraag.