Nistelbosch B.V.

Transformatie kantoorgebouw naar wonen

Aanleiding

In 2019 heeft een ontwikkelaar de begane grond van een leegstaand kantoorgebouw in Oss verworven. De locatie en het pand lenen zich uitstekend voor appartementen voor starters. De ontwikkelaar wil ontzorgt worden in de planologische procedures. Hiervoor ben ik sinds de zomer van 2019 betrokken. 

Belang

Deze ontwikkeling draagt bij aan het terugdringen van de leegstand in de kantorenmarkt en biedt verlichting in de overspannen huizenmarkt. De appartementen komen beschikbaar voor een doelgroep die het momenteel lastig heeft een woonruimte te vinden. Starters en eenpersoonshuishoudens wordt een mooie plek aangeboden nabij het centrum en centraal station van Oss. Daarnaast voorkomt de transformatie dat het pand verloederd. 

Centrale vraag

Op welke manier kunnen we tot een gedragen plan komen die uitvoerbaar is voor de ontwikkelaar en wenselijk voor de gemeente?

Hoe maakt mijn aanpak verschil?

Ik ben de verbindende schakel tussen de ontwikkelaar en gemeente. Hierbij begrijp ik ieders belangen en spreek ik de taal van zowel gemeente als ontwikkelaar. Op deze manier optimaliseer ik met een goed advies het plan. Dit vergroot de kans dat de gemeente het plan goedkeurd. Ik ga open het gesprek aan met de gemeente. Hierbij kijk ik hoe we tegemoet kunnen komen aan hun wensen en hoe we die aansluiten op het plan.

Wat vindt de opdrachtgever?

De opdrachtgever is blij met de voortgang die geboekt is sinds deze zomer. Er is een goed onderbouwd principeverzoek ingediend op basis van gesprekken die gevoerd zijn. Er wordt een positief besluit verwacht waarna het plan formeel in procedure kan worden gebracht.