14 augustus 2020

Tweede editie BEECKK Petanquetoernooi

Waar de meeste Sport & Spel de afgelopen periode digitaal plaatsvonden was het eindelijk weer tijd voor een activiteit in de buitenlucht, het BEECKK Petanque toernooi. Op donderdagmiddag 31 juli werd er net zoals vorig jaar afgereisd naar de Vijfkamplaan. Deze plek bracht warme herinneringen boven bij Rens en Marjan die hier vorig jaar, onder de naam Houdoe en Petanque(t), de prestigieuze wisselBEECKKer wisten te bemachtigen. Zou het ze weer lukken? ‘Een titel halen is lastig, maar die ook weer verdedigen is nog lastiger’ zei Rens al in de aanloop naar het toernooi.

In twee verschillende poules werd er gestreden om finale plekken. In de poule A kruisten Houden en Pentaque(t), Petanque(t) voor de Moeite en RKJDB RUBA de degens. In poule B waren dat Monsieur CanniBOULES, De Stalen Ballen en Ter Spegelt Young Boys. De ene wedstrijd was competitiever dan de andere en ook de niveauverschillen waren soms groot. Voor sommigen Ruimtemakers was het de eerste kennismaking met deze schitterende sport, anderen waren net 1 dag terug van een trainingskamp in de Dordogne. Opvallend was dat de Sport & Spel Commissie zelf roemloos laatste werd.

Na een spannende poulefase, waar door Petanque(t) voor de Moeite ernstige tactische fouten werden gemaakt, mochten de nummers 1 zich opmaken voor de finale. Niet geheel verrassend mochten Rens en Marjan weer aantreden in de finale, nadat zij ongeslagen bleven in de poulefase. In de finale namen zij het wederom op tegen Jorn. Afgelopen editie nog samen met Roelle en Hans, dit jaar met Pepijn onder de naam Monsieur CanniBOULES. Geen dubieuze arbitrale beslissingen dit keer, maar een heuse walk-over voor Rens en Marjan. Met ruimte cijfers wisten zij hun titel te prolongeren.

Na een tocht op de platter kar mocht de wisselBEECKKER dus terug naar Rotterdam waar deze een jaar vol trots op kantoor zal prijken. En volgend jaar? Het gaat spannend worden of er een duo is dat Rens en Marjan van de trilogie af kan houden!