2 oktober 2020

Welkom bij BEECKK, Maaike!

Welkom Maaike bij onze club! Vanaf 1 oktober kom je team Eindhoven versterken bij BEECKK Ruimtemakers. Je hebt een traineeprogramma gedaan met de titel “Toekomst van Brabant”, dat klinkt veelbelovend, kun je daar iets meer over vertellen?

De Toekomst van Brabant is inderdaad een veelbelovende naam (ik voel de druk nog op mijn schouders), maar ook wel passend bij een traineeprogramma waar ik met veel plezier aan heb meegedaan. De afgelopen twee jaar heb ik mogen bouwen aan een beter, mooier en toekomstbestendiger Brabant. Ik heb in die twee jaar ontzettend veel geleerd. Niet alleen over Brabant, maar ook over mezelf. Zo was ik betrokken bij het vernieuwen van het Openbaar Vervoer, kennismanagement en heb ik een project gedaan in het sociaal domein. Op die manier heb ik drie verschillende organisaties leren kennen: Provincie Noord-Brabant, gemeente Helmond en gemeente Meierijstad. En ik heb mezelf kunnen ontwikkelen en uitdagen op verschillende gebieden. Zo heb ik kunnen werken aan een mooie Toekomst voor Brabant, maar heb ik ook gewerkt aan mijn eigen toekomst. Een toekomst die ik nu graag bij BEECKK Ruimtemakers voortzet!

Wat ga je doen bij BEECKK Ruimtemakers, waar ga je je tanden in zetten?

Gisteren heb ik te horen gekregen dat ik direct kan starten met een boeiende opdracht bij de ABG gemeenten; Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze-Rijen! Samen met Wieteke en Roëlle ga ik me bezighouden met het programmamanagement en de projectleiding van verschillende projecten rondom duurzaamheid. Waaronder een project over zon- en windenergie en het opstellen van de transitievisie Warmte. Voor mij nieuwe onderwerpen, maar ik heb heel veel zin om hier samen met mijn teamgenoten in te duiken.

Bij BEECKK vinden we resultaat én werkplezier belangrijk, wat sprak je aan tijdens onze eerste kennismaking?

Ongeveer een jaar geleden heb ik mijn eerste informele kennismaking gehad. In de ochtend stond een kennismakingsgesprek met Hans en Mark gepland. Een fijn gesprek over BEECKK Ruimtemakers en waar we voor staan. Daarnaast spraken we ook over wie ik ben en wat ik belangrijk vind in mijn werk. Na dat gesprek kon ik gelijk aanschuiven bij de vrijdaglunch, waar ik alle collega’s die aanwezig waren op een prettige manier heb leren kennen. Vooral het enthousiasme, de daadkracht en de gezelligheid die het team uitstraalt spraken me die dag al aan. Na die kennismaking liep ik het Klokgebouw uit met een veel beter beeld van de club. Eigenlijk precies wat jij benoemd, een beeld waarin zowel resultaat als werkplezier samenkomen op een fijne manier.

Wil je verder nog iets kwijt?

Ongeveer één jaar na mijn eerste kennismaking ga ik nu, 1 oktober 2020, van start. Ik heb zin om écht te gaan beginnen en er een mooie tijd van te maken! Een tijd waarin ik veel kan leren, mooie resultaten kan neerzetten en tegelijkertijd veel plezier ga beleven.

Ook wij kijken uit naar de samenwerking en wensen Maaike veel succes en werkplezier!