5 oktober 2021

De BEECKK Fieldtrip

Na anderhalf jaar pandemie, thuiswerken en digitale koffiemomentjes snakt iedereen weer naar leuke dingen. Feestdrang of huidhonger hoor je, maar ik kwam erachter dat we bij BEECKK gewoon behoefte hadden aan een leuk teamuitje. Een keer géén digitaal vertier, maar echt iets leuks doen! Het kon gelukkig weer. Op vrijdag 17 september trok een peloton Ruimtemakers richting Haarlem voor de BEECKK-fieldtrip: twee dagen vertier in de hoofdstad van Noord-Holland.

Nadat er verzameld werd bij het strategisch gelegen hotel, pal tegen de Grote Kerk aan, moest er natuurlijk eerst wat aan inhoud gedaan worden. Dit vond zijn vorm in een stadswandeling door het historische centrum. De ene helft van de collega’s werd iets beter geïnformeerd dan de anderen, maar de eensgezindheid overheerst: Haarlem is een mooie stad. Ook vanaf het water overigens, want er volgde ook nog boottocht over het Spaarne. Zonovergoten werd er twee uur genoten van het uitzicht, maar vooral van het gezelschap.

Ondanks dat we elkaar regelmatig digitaal spreken, was het ook het moment van de eerste ontmoetingen. We zijn afgelopen jaar bij BEECKK flink gegroeid, dus er waren ook mensen die elkaar in het echt nog nooit gezien hadden. ‘Valt het mee of tegen?’ is een vraag die mij gesteld werd. Die kan je maar beter niet beantwoorden. Er waren ook genoeg weerziens, want sommige anderen heb ik misschien een keer of twee gezien in de afgelopen anderhalf jaar.

Daar was overigens genoeg tijd voor! Tijdens en na de boottocht kwam namelijk de ware bourgondische aard van BEECKK naar boven. Ruim voldoende aan eten en drinken, met dank aan de organisatie, zorgde ervoor dat er goed en ontspannen bijgepraat en gelachen kon worden. Een avondvullend bezoek aan de Jopenkerk was de hoogmis van de tweedaagse en kon voor sommigen niet lang genoeg duren.

De fieldtrip is voer voor gesprekken en plezier voor de rest van het jaar. Doe mij nog maar zo’n tripje.