15 juli 2021

De toekomst is nu! Jonge Ambtenarendag 2021

Afgelopen vrijdag organiseerde het bestuur van Stichting Jonge Ambtenaren de Jonge Ambtenarendag 2021 in de Muziekgieterij in Maastricht. De JAD wordt sinds 2007 jaarlijks georganiseerd met als doel het vak van jonge ambtenaar in het zonnetje te zetten.

Tijdens de JAD is er ruimte voor kennisuitwisseling, netwerken en inspiratie. Vorig jaar kon het evenement helaas niet doorgaan, maar voor dit jaar heeft de organisatie een digitale vorm gevonden waardoor de dag veilig georganiseerd kon worden. Alleen de sprekers waren live aanwezig.

Het thema van de 2021 editie was: Waarom afwachten? De toekomst is nu! Dat thema inspireerde Freek en Roëlle om op de JAD’21 een Powertalk Ted-Style te geven over de rol van jonge ambtenaren in de energietransitie.

De hoofdboodschap: je kunt als jongere ontzettend veel leren door je in te zetten voor de energietransitie en de energietransitie heeft enthousiaste en betrokken jongeren ontzettend hard nodig. Voor ons een nieuwe en hartstikke leuke ervaring en hopelijk werkte ons enthousiasme aanstekelijk en hebben we een paar zieltjes gewonnen voor de energietransitie!