7 juli 2021

Ruimtemaken met karakter #Pepijn

Elke twee weken vertelt één van onze Ruimtemakers wat dat voor ons nou inhoudt, Ruimte maken met karakter. Deze keer is het de beurt aan Pepijn van den Eerenbeemt!

In het nieuws komen regelmatig de ruimtelijke uitdagingen van nu naar voren, zoals het enorme woningtekort, de stikstofproblematiek en de energietransitie. Ik draag graag mijn steentje bij aan een oplossing voor deze vraagstukken, in het bijzonder aan het thema woningtekort.

Daarbij gaat het niet alleen om zoveel mogelijk bouwen, maar ook om slim naar de ruimte  kijken en prioriteit aan te brengen in je projecten. Soms is het beter om iets juist niet te doen. Een open nieuwsgierige houding, duidelijke kaders en een realistische blik helpen in het maken van een integraal plan.

Zo woon ik zelf in een dichtbevolkt stukje Nijmegen. Toch is het hier prettig wonen vanwege de gezamenlijke binnentuin, mix van functies en een duurzame mobiliteitshub. Dit motiveert me om ook voor anderen een leefomgeving te creëren waar verschillende opgaven samenkomen.

Resultaten van je werk zie je dan fysiek terug. Dit maakt ons werk zo mooi. Samen kunnen we echt een verschil maken.