Claudia Rieswijk

Planmaker

Veel ruimtelijke processen zijn complex, bijvoorbeeld door een groot aantal belanghebbenden, veel gewenste functies of veel politieke en maatschappelijke onrust. Ik werk graag vanuit de kern van een project; waarom willen we dit en wat is het gewenste eindresultaat? Als je een scherpe focus hebt, kun je strategisch, gestructureerd en eenvoudiger samen naar een doel toewerken. Ik krijg energie van een goede, open en eerlijke werksfeer waar ruimte is voor ieders perspectief en inbreng.
Daar zet ik me graag voor in. Anderen zouden mij omschrijven als onderzoekend, nieuwsgierig, initiatiefrijk en gedreven. Ik weet altijd wel een plannetje te bedenken. Ik word vooral blij van projecten met een ‘groen randje’. Vanuit mijn achtergrond als boerendochter en bioloog heb ik me gespecialiseerd in het landelijke gebied, landbouw, natuurontwikkeling, energietransitie en klimaatadaptatie. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren ervaring opgedaan in andere ruimtelijke thema’s, zoals woningbouw, recreatie en vergroening van stedelijk gebied.

Hans over Claudia

Claudia ken ik al een tijdje. We hebben veel samengewerkt toen zij voor de gemeente Bladel werkte. Claudia is bijzonder betrokken bij de ontwikkeling van onze leefomgeving. Ze combineert op een persoonlijke manier de serieuze inhoud van ons werk met een eigen frisse manier van communiceren. Ze is creatief en zoekt naar nieuwe wegen om de mensen te betrekken. En heeft het lef om die nieuwe dingen ook uit te proberen. Haar kracht is vanuit de bedoeling te werken en niet vanuit de systemen om op die manier mensen te betrekken en samen een bijdrage te leveren aan een betere leefomgeving.