21 oktober 2020

SPOC over het Omgevingsplan

Over een week opent onze SPOC over het Omgevingsplan! Een SPOC? Dat is een Small Private Online Course. Een soort online klaslokaal waar je met elkaar aan de slag gaat met een thema.

We organiseren voor gemeenten een drieweekse SPOC over het Omgevingsplan. De SPOC geeft de mogelijkheid om kennis met elkaar te delen en biedt handvaten om zelf aan de slag te gaan met het Omgevingsplan.

Het Omgevingsplan is een belangrijk instrument binnen de nieuwe Omgevingswet. Hoewel pas in 2029 het definitieve plan klaar hoeft te zijn, is het belangrijk om hier nu alvast mee te beginnen. Met de inwerkingtreding van de Omgevingswet krijgen gemeenten namelijk al een omgevingsplan van rechtswege. Dat betekent dat onder andere alle bestemmingsplannen al vallen onder het tijdelijk omgevingsplan.

Tussen 2022 en 2029 moeten er dus veel keuzes gemaakt worden om het definitieve omgevingsplan vast te stellen. Wil je meer leren over het tijdelijke en definitieve omgevingsplan? En wil je weten hoe andere gemeenten dit aanpakken? Schrijf je dan nu in voor onze (gratis) SPOC via de volgende link: https://omgevingswetbeeckk.curatr3.com/register?autoenrol=beeckk-het-tijdelijke-omgevingsplan