9 augustus 2022

Tour du BEECKK: Een keizerlijke tocht!

Op zaterdag 6 augustus reden acht dappere helden de, u ondertussen wel bekende, Tour du BEECKK. Voor hen die nog geen weet hebben van dit majeure evenement, de Tour du BEECKK is een jaarlijkse prestatie- toertocht voor BEECKK collega’s en hun betere helften. Een tocht voor de thuisblijvers. Terwijl andere collega’s in een warm land met de voeten omhoog langs een zwembad liggen en rustig verschillende cocktails naar binnen gieten, werken deze mensen de zomer lang hard door. Daarom verdienen ze wel een leuke zomeractiviteit. De oorsprong ligt in het jaar 2021, nostalgische gevoelens komen weer naar boven, toen de tocht gereden werd van onze bakermat Strijp-S in Eindhoven naar de achtertuin van collega Marjan in het Zuid-Hollandse Vlist.

De route startte dit jaar in het Bourgondische Breda. De caravaan trok richting Nimma, het Havanna aan de Waal, Knotsenburg, het mooie 024 en natuurlijk de Keizerstad! We fietste naar Nijmegen! Daar wachtte een heerlijke barbecue op ons in de tuin van Roëlle en Jeroen! Onderweg deden we net als vorig jaar de Moerasdraak Den Bosch aan.

De tour startte vroeg in de ochtend. Om kwart voor 10 verzamelde het eerste gezelschap in Breda. Etienne, Freek, Sjoerd en Tessa fietste de volledige afstand van 114 kilometer. De route liep van Breda naar Oosterhout, richting Dongen en Kets (Kaatsheuvel) waarna de bossen en vlaktes van de Loonse en Drunense Duinen werden getrotseerd. Langs het Drongelens Kanaal reden we richting Den Bosch waar we een kwartier voor de afgesproken tijd arriveerde. Dit gaf ons de mogelijkheid om een korte pauze in te lassen en onszelf te trakteren op een meegebrachte proteïnereep en een kopje koffie van coffeelab. Wat een verwennerij!

Op het station van Den Bosch, onder toeziend oog van de Gouden Draak, voegde Nicole, Lotte en haar vriend Mart zich bij het peloton. De kantoorhond Loki hadden ze voor het gemak dit keer maar bij de oppas gelaten. Zij gingen de uitdaging aan om de resterende 70 kilometer te trotseren. Dat we de planning van de rit wat ruim hadden opgezet bleek geen overbodige luxe toen Lotte, voor ook maar een meter gefietst te hebben, haar nieuwe schoenen en klikkers moest afstellen. We hadden zo nóg een kopje koffie kunnen doen. Maar alles goed en wel, na een kwartiertje kon de tocht vervolgd worden. In Den Bosch-Oost voegde ook Maaike zich bij de groep en waren we eindelijk compleet.

Na Den Bosch reden we dwars door het Brabantse groen richting Nistelrode en het prachtige natuurgebied De Maashorst. We zijn er nog steeds niet uit of het nu De Maashorst is, of De Maashorst. Als iemand het antwoord heeft zou dat erg fijn zijn! Maar, terwijl we De Maashorst in reden en de kilometers gingen tellen, groeide ook de honger. Daarom zijn we gestopt bij De Boshut voor een heerlijke lunch met voor de één een colaatje en de ander een verfrissend witbiertje.

Het is altijd fijn om na een uitgebreide lunch bij je fiets te komen en te ontdekken dat je lek gereden hebt. Onze Sjoerd gebeurde het. Na een CO2 patroon te hebben verkloot hebben we er toch maar voor gekozen om de binnenband te verwisselen. Zo gepiept! Vervolgens konden we onze weg weer vervolgen richting Zeeland (huh? Ja echt! Kijk maar op de kaart), Mill, en Cuijk. Dit was het moment dat het begon te schuren. Niet in de sfeer hoor, maar wel in de fysieke zin. Benen werden moe, kilometers werden uitzichtloos. Gelukkig stuurde Roëlle wat motiverende woorden en foto’s van de barbecue in de groepsapp en ontstond er toch nog wat frisse moed. Via Malden en Heumensoord kwamen we Nijmegen glorieus binnen en werden ook de laatste kilometers vol trots volbracht.

Bij aankomst zaten Roëlle, Jeroen, Remko en Paulien klaar om ons te verwelkomen. Ook Pepijn voegde zich later nog bij het vrolijk, vermoeide maar ook voldane gezelschap. Het voelde als een warm bad. Wat trouwens ook zo was omdat we de geteisterde spieren konden los werken in de Jacuzzi in de achtertuin van Roëlle. Perfect! Opgefrist en wel begonnen we aan de volledig vegetarische barbecue, geserveerd met een beetje pastasalade, brood en eisersalade waarmee een heel weeshuis gevoed kan worden. Wel genoten!