9 april 2018

Vrijwilligers bedankt!

BEECKK is vanaf het begin (2013) betrokken bij de wijkontwikkeling van de drie wijken de Akkers, Vriesland en Vogelenzang in de gemeente Nissewaard. Samen met de gemeente, drie woningcorporaties en een aantal maatschappelijke organisaties steken we veel energie in de wijken zodat het fijn wonen is en blijft voor de Spijkenissers. Wijkontwikkeling valt of staat echter bij de inzet van vrijwilligers, die vaak onzichtbaar blijft.

In Zuidwest (zoals de drie wijken samen heten) is er de afgelopen jaren een hecht netwerk van vrijwilligers ontstaan die zich, allemaal op hun eigen manier, inzetten voor hun wijk. Initiatieven vanuit de wijk, zoals een wijktheater, buurtrestaurant of gezamenlijke moestuin, vormen hét succes van wijkontwikkeling. Tijdens een gezellige avond hebben we als team Zuidwest de vrijwilligers bedankt voor hun harde werken, met een pubquiz, hapjes en drankjes en veel gezelligheid. Het doel van deze avond was niet alleen het bedanken van de vrijwilligers, maar ze ook met elkaar in contact te brengen. Het team van Zuidwest vervulde de rollen van kok, serveerster, quizmaster en gastvrouw/man zodat het de vrijwilligers aan niets ontbrak.

Moe maar voldaan kan ik terugkijken op een gezellige avond waarin meer dan 75 vrijwilligers in het zonnetje zijn gezet. Uit de reacties van de vrijwilligers blijkt dat het een geslaagde avond was, ik heb van sommigen al gehoord dat ze zich graag nog actiever willen inzetten voor Zuidwest!