4 maart 2021

Chaos en hectiek in blokjes van 30 seconden

Energiek, competitief en krachtmeting. Het hadden de woorden kunnen zijn die bij de kernwaarden van BEECKK passen, maar het is een samenvatting in drie woorden van het BEECKK 30-seconds toernooi. Stiekem is het best lastig om creatief te blijven met online activiteiten, na bijna een jaar thuiswerken hebben we allemaal wel last van beeldscherm-moeheid. Zeker op vrijdagmiddag.

Maar deze vermoeidheid verdwijnt razendsnel bij de gemiddelde BEECKK’er als er iets te winnen valt! Nog sneller dan de ijslaag afgelopen twee weken verdween van de Vlist. 30-seconds is een klassieker, in een dertigtal seconden moet je zoveel mogelijk woorden van het kaartje omschrijven, zonder het woord daadwerkelijk te zeggen. Het kaartje werd een foto via Whatsapp en in plaats van een speelbord werden er punten geturfd, maar het leverde volop competitie op.

Wie de mensen van BEECKK kent vanuit het werk, weet dat ze altijd gedreven zijn in de projecten. Wie onze Ruimtemakers iets beter kent, weet dat ze ook uiterst competitief zijn bij spelletjes! De spelleiding had het er maar druk mee, discussies over de interpretatie van de regels, de integriteit van de beslissingen en door elkaar schreeuwende mensen. Verder was het gelukkig vooral hilariteit wat de klok sloeg. Jonge collega’s die geen flauw benul hadden van de band Westlife, mannen met potloden en cryptische omschrijvingen over voetballers en hun rugnummers. Gelukkig kende iedereen de zeer bekende schaatster Inge de Bruijn wel!

Het leverde het team van Maaike, Jurjen, Sjoerd en Mark (‘Team Uden met Maaike’) uiteindelijk de zege op. Niet geheel onverdiend houden zij allen een flesje prosecco over aan hun overwinning!

En de Sport & Spel Commissie? Zij mochten na afloop bijkomen van een hectische bijeenkomst en hopen dat er binnenkort gewoon weer normaal geborreld mag worden.