29 maart 2021

Ruimtemaken met de buren

Een goede buur is altijd waardevol, en het wordt nog interessanter als we van elkaars werkwijze kunnen leren. Daarom hebben we een digitale bijeenkomst georganiseerd met onze buren in het OK72 pand te Arnhem.

Het doel van de middag was dat we elkaar en elkaars werk leren kennen. Met een club van 15 deelnemers begonnen we met twee speeddate rondes. Het dagelijks werk als ontwerpen, projectleiding en opzetten van sociale projecten voor jongeren kwam aan bod. Al zoekend naar raakvlakken of juist vol bewondering voor elkaars werk, kwam de eerste energie los en waren we opgewarmd om met het volgende onderdeel te starten: de inspiratiesessie via Mural.

Een casus stond centraal. Vanuit ons pand kijken we uit op het kunstwerk ‘De Blauwe Golven’ en de kade langs de Rijn. De gemeente beoogt het gebied te herinrichten, hoe zou jij dat aanpakken? Vanuit ieders invalhoek kregen alle creatieve ideeën een plekje op de Mural, uiteenlopend van een watertaxi op de Rijn tot aan vergaderplekken in de buitenlucht. Het was inspirerend om met elkaar in gesprek te gaan en te zien hoe de verschillende invalshoeken samengebracht worden. Het vuurtje is aangewakkerd om bij te dragen aan een mooiere openbare ruimte. Voorlopig blijven wij nog wel Ruimtemaken met onze buren.