Petra Ibrahim

Regiemaker

Elke gebiedsontwikkeling vraagt om strakke coördinatie en regie. Een gebiedsontwikkeling is geen lineair proces. Na een stap vooruit volgen er soms twee stappen terug. Daarom vind ik het belangrijk om te sturen waar het kan en mee te bewegen waar nodig. Zo kunnen we een zorgvuldig proces inrichten, kwaliteit leveren, maar ook tempo maken. Het liefst houd ik me bezig met het regisseren van de balans tussen deze kernwaarden van gebiedsontwikkeling.

Daarnaast is voor een succesvolle gebiedsontwikkeling samenwerking tussen partijen noodzakelijk. Gemeenten, ontwikkelaars, grondeigenaren, bewoners, provincies. Partijen met verschillende belangen. Als projectleider gebiedsontwikkeling breng ik partijen samen om op zoek te gaan naar het gezamenlijke doel. Waar vinden zij elkaar? Tegelijkertijd wil ik als projectleider voorkomen dat we blijven praten zonder resultaat. Dat vraagt om het stellen van de juiste prioriteiten en daadkracht.

Lotte over Petra

Als iemand enthousiast wordt van complexe gebiedsontwikkelingen dan is het Petra. Het liefst werkt ze aan grote en ingewikkelde kwesties, waar ze haar talent kan inzetten om alle partijen samen te brengen. Haar eerste reactie op lastige vragen, strategische keuzes en ingewikkelde opgaven is altijd: ‘Leuk!’, voordat er een antwoord komt. Ze heeft plezier in haar werk en dat merk je.  

Petra is gefocust en geordend. Ze is een harde werker die liever stappen vooruit maakt dan stil zit en afwacht. Ze weet wat ze kan en ze weet wat ze wil, en met die houding krijgt ze veel voor elkaar. Met haar passie voor uitdagende projecten en vastberadenheid om doelen te bereiken, is Petra een waardevolle aanwinst voor elk project.