2 december 2020

Welkom bij BEECKK, Wout!

Welkom Wout bij onze club! Vanaf 1 november ben je bij ons aan boord en kom je ons team in Eindhoven versterken bij BEECKK Ruimtemakers. Wat heb je hiervoor gedaan?
Nadat ik mijn VWO-diploma heb gehaald op het Strabrecht College in Geldrop ben ik aan de Universiteit Utrecht de bachelor Sociale Geografie & Planologie gaan studeren. Hierna heb ik – wederom in Utrecht – de master Economische Geografie gedaan. Vervolgens ben ik mijn loopbaan gestart bij CroonenBuro5, een dochterbedrijf van Antea Group op het gebied van stedenbouw, architectuur en ruimtelijke ontwikkeling. Hier heb ik mij bezig gehouden met het opstellen van bestemmingsplannen, procesbegeleiding en participatie bij stedenbouwkundige projecten in de meest uiteenlopende gebiedsontwikkelingen. Een hele waardevolle start van mijn carrière vanwege dit brede spectrum van het werkveld. Na ruim 2 jaar ben ik intern overgestapt naar de vakgroep Vastgoed & Recht van Antea Group. Hierin heb ik de rol als projectleider gehad op het gebied van haalbaarheidsonderzoeken, businesscases en ruimtelijk-economische vraagstukken. Zo leerde ik het werkveld ook kennen vanuit het perspectief van ontwikkelende partijen en economische belangen.

Daarnaast heb ik me vanuit de Hotspot van Antea Group op Strijp – T ingezet om een bijdrage te leveren aan maatschappelijke en ruimtelijke vraagstukken in mijn eigen leefomgeving. Mooie voorbeelden hiervan zijn het betrekken van jongeren rondom de omgevingsdialoog voor de ontwikkeling van Eindhoven Airport, een verkenning met studenten voor kansen van ondertunneling van het spoor in Eindhoven en het oprichten van een EnergieLAB waarin regiogemeenten samen met experts en studenten van de Fontys vraagstukken uit de Regionale Energie Strategie (RES) oppakken.

Wat ga je doen bij BEECKK Ruimtemakers, waar ga je je tanden in zetten?
Ik krijg energie van ruimtelijke ontwikkelingen die een maatschappelijke meerwaarde opleveren, het liefst in mijn eigen leefomgeving. De woningbouwversnelling is zo’n thema, maar ook de balans tussen economische ontwikkelingen en leefbaarheid of projecten op het gebied van participatie en sociale cohesie. Wat dat betreft ben ik niet alleen inhoudelijk gedreven, maar ook door het contact met de mensen met wie en voor wie je het doet. Daarnaast wil ik de betrokkenheid van BEECKK in de regio Eindhoven vergroten, bijvoorbeeld door de samenwerking op te zoeken met maatschappelijke organisaties en onderwijsinstellingen. Tot slot denk ik dat we een stap kunnen maken op het gebied van digitalisering en data-gedreven werken. De kracht van BEECKK is de mens en het aanvoelen van besluitvormingsprocessen. Maar soms kunnen feiten hier wel bij helpen.

Bij BEECKK vinden we resultaat én werkplezier belangrijk, hoe zijn jouw eerste ervaringen?
Ondanks de beperkingen vanwege COVID-19 ben ik warm onthaald. Ik heb via Teams uitgebreid kennis kunnen maken met iedereen. Daarnaast hebben we ook creatief gezocht naar de mogelijkheden om met elkaar in contact te zijn. Zo hebben we teamsessies georganiseerd waarbij we in duo’s in het park hebben gewandeld en een ‘Ranking de BEECKK’ers’ avond met stellingen over wie de beste Minister-President zou zijn of met wie van je collega’s je 10 dagen in de wildernis zou kunnen overleven. Zo leer je ook heel snel iedereen kennen….

Los daarvan ben ik direct volop aan de slag gegaan. Wat ik heel erg leuk vind is dat ik samen met Antea Group mijn laatste opdracht in Hilvarenbeek mag afmaken. Het onderzoek naar een locatie voor een nieuw bedrijventerrein was net afgerond. Nu brengen we het samen in de gemeenteraad over de eindstreep. Daarnaast ga ik de komende tijd hard aan de slag met de woningbouwversnelling in de gemeente Gemert – Bakel. Er liggen een behoorlijk aantal woningbouwplannen op de plank binnen de gemeente. Met collega Pepijn gaan wij als projectleiders vaart maken in deze projecten. In opdracht van twee andere gemeenten ben ik programmanager voor het opstellen van een gebiedsprogramma om samen met inwoners, corporaties en maatschappelijke organisaties een concreet plan voor de komende 20 jaar op te stellen. De aanpak van ruimtelijke knelpunten moet vooral bijdragen aan de grote sociaal-maatschappelijke opgaven die er zijn. Een complex proces, maar ik doe het met mensen die hun ziel en zaligheid in dit project stoppen. Dat geeft veel vertrouwen voor de toekomst. Maar daarover vertel ik graag later meer.

Wil je verder nog iets kwijt?
Wat me aanspreekt bij BEECKK is de waarde die we hechten aan betrouwbare en duurzame relaties met onze opdrachtgevers. Dus als gemeenten of andere organisaties eens een keer van gedachte willen wisselen of een creatieve invalshoek zoeken, ik denk graag even mee!

Ook wij kijken uit naar de samenwerking en wensen Wout veel succes en werkplezier!