Gemeente Beuningen

Realisatie woningbouwproject Waterdorp

Aanleiding

In de jaren 90 is de gemeente begonnen met de ontwikkeling van de wijk Beuningse Plas. In verschillende fases en plandelen is gebouwd met als laatste deel Waterdorp. Het plan telt 59 woningen van verschillende typologie.

Belang

De Beuningse Plas is de grootste uitbreidingswijk van Beuningen. Met de afronding van Waterdorp komt deze hele ontwikkeling tot afronding en is de wijk klaar. Met een divers woonprogramma zorgen we voor een fijne wijk voor verschillende doelgroepen.

Centrale vraag

Hoe zorgen we voor een voortvarende aanpak van dit laatste plandeel dat ingesloten ligt tussen de reeds gebouwde nieuwbouwwoningen en zorgen we voor zo min mogelijk overlast voor de omgeving?

Hoe maakte mijn aanpak verschil?

Door de juiste afstemming met omgeving en ontwikkelaar is gezorgd voor een continue bouwstroom. Hierbij had ik gevoel voor wat er speelde in de buurt en waar gezamenlijke belangen zijn. Het diverse aanbod van woningen heeft geleid tot een snelle verkoop en voorspoedige afronding van het project.

Wat vond de opdrachtgever?

Het bestuur is blij dat na ca. 25 jaar van bouwen en ontwikkelen een fraaie wijk is ontstaan. De locatie Waterdorp was lang braakliggend en een doorn in het oog van de omgeving en het bestuur. Na de economische crisis is dit project voorvarend opgepakt.